Auksts kvass no cigoriņu kafejas lieliski atsvaidzina
16. jūnijs, 2020 pl. 22:26,
Nav komentāru
Vajadzīgs 1 litra kvasa pagatavošanai:
Kafeja PAULĪNE ( der arī citas markas) 2-3 ēdamkarotes
Rudzu maizes ieraugs 1 ēdamkarote ( der arī sausais vai presētais raugs)
Cukurs 4 ēdamkarotes
1 neliels zariņš piparmētras
1 litrs verdoša ūdens
Ar verdošu ūdeni aplej kafeju, apmaisa, ļauj ievilkties un atdzist. Siltu nokāšs no biezumiem. Kafejas biezumi lieliski papildina pašcepto rudzu maizes mīklu vai der pirtī skrubīša vietā. Pievienojam ieraugu, cukuru un piparmētras zariņu. Ļaujam istabas temperatūrā ierūgt 24 - 36 stundas. Pagaršojam vai apmierina saldums. Tad atdzesējam ledusskapī. Izlietojas ļoti ātri.